Op donderdag 30 november presenteren fotograaf Stephan Keppel en grafisch ontwerper Hans Gremmen van FW:Books het boek Flat Finish en de hierbij horende speciale editie bij Foam Editions, de galerie van Foam.

In Flat Finish verkent Stephan Keppel de bekende en onbekende structuren en oppervlaktes van New York. Door het monteren van beelden uit een persoonlijke database en reproducties van stadsmuren, architectonische referenties en stedelijke structuren, trekt Keppel de stad uit clichébeelden en biedt hij een nieuw perspectief op deze metropool. 
Gedrukt in speciale hoog gepigmenteerde inkten, meestal zwart-wit, maar ook fluorescerende kleuren en metalen inkten, bevraagt dit boek zijn eigen (her)productie. Hierdoor wordt het onderdeel van Keppel's eindeloze lus van gerecyclede beelden, werken en installaties.De presentatie is een samenwerking tussen vrienden van Flat Finish: dichter Erik Lindner draagt voor, schrijver Taco Hidde Bakker toont een korte film over het New York van de jaren ’20 en uitgever en grafisch ontwerper Hans Gremmen, met wie Stephan nauw heeft samengewerkt tijdens de productie van het boek, geeft een toelichting over de totstandkoming van de publicatie. Ook zal er een kort Q&A plaatsvinden geleid door curator Kim Knoppers.


Op deze feestelijke avond zal naast de gewone editie ook een Special Edition van het boek gepresenteerd worden: een rauwe niet afgewerkte variant van Flat Finish in een gezeefdrukte, handgemaakte doos. Deze speciale editie van 25 dozen bevatten ieder twee prints.

Foam Editions wordt ondersteund met de producten van Philips Smart All-in-One monitoren.

Foam wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Delta Lloyd, Gemeente Amsterdam, Olympus en de VandenEnde Foundation.fotocredits maureen marck amsterdam, hans gremmen amsterdam